Visible mending med korssting

Visible mending betyder synlig reparation, og er en smuk og meningsfuld måde hvorpå du kan få dit slidte tøj til at holde endnu længere. Der findes mange teknikker til at lave visible mending, og her handler det om korssting.

Med vandopløseligt stramaj kan man nemlig brodere korssting på tøj og tekstil. Man kan reparere huller, dække pletter eller bare upcycle sit tøj med fine broderier. 

Man kan anvende vandopløseligt stramaj på både fast stof, strækstof - altså strik, så længe det ikke er for stormasket. Det stramaj der fås på markedet nu, er ca. 5,5 sting pr. cm. Der følger en udførlig vejledning med hvad enten man køber et kit eller bare et stykke stramaj. 

Jeg har lavet et lille begynder-kit, med et stykke vandopløseligt stramaj på 22 x 20 cm, en broderinål med spids, et lille stykke vlieseline (til at lukke huller) og en udførlig vejledning. Du kan vælge kittet med 3 valgfrie farver DMC Mouliné garn, eller uden garn hvis du har rester du skal have brugt. Kittet er uden opskrift, så du kan anvende en af mine gratis opskrifter, finde tonsvis af inspiration på fx Pinterest eller måske har du allerede selv en ide.

Jeg har også forskellige kits med opskrift, eller du kan købe et enkelt stykke stramaj